Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Avslag i högsta förvaltningsdomstolen i personnummerfrågan - Riksidrottsförbundet (RF) hoppas på lösning

null

Efter en treårig rättsprocess förbjuds RF av Datainspektionen att använda personnummer i kontrollen av det lokala aktivitetsstödet. Avslaget från Högsta förvaltningsdomstolens kan få tuffa konsekvenser för idrotten. Men RF har en pågående dialog med regeringen och hoppas på en snabb lösning. Därför kommer inte rutinerna att ändras på kort sikt. 

Att ändra i LOK-stödshanteringen skulle innebära kraftigt ökade administrativa kostnader på grund av att kontrollerna skulle behövas skötas manuellt. Både RF och regeringen vill att pengar ska gå till idrott i föreningar och inte till onödig administration. Därför har RF uppvaktat regeringen som under en tid har jobbat på att lösa frågan.  I praktiken innebär detta att RF inte kommer att ändra sina rutiner för Lok-stödhanteringen förrän tidigast efter den 1/7 2017 utifrån dagens avslag i högsta förvaltningsdomstolen. Detta har även kommunicerats till Socialdepartementet utifrån det faktum att det är den tid som behövs för att ändra i LOK-stödsförskrifterna och i redovisningssystemet inom IdrottOnline. Det är inte rimligt att ändra förutsättningarna under en pågående redovisningsperiod för föreningarna. Sammanfattningsvis så är RF:s och Svenska Sportdykarförbundets budskap till anslutna föreningar som undrar vad avslaget i högsta förvaltningsdomstolen innebär

att föreningarna redovisar sitt Lok-stöd precis som vanligt i alla fall fram till den 1/7 2017.

Har vi inte fått till en förändring i förordningen under denna tid så kommer förändringar i LOK-stödsredovisningen att ske efter den 1/7 2017.

Henrik Johansson Förbundsordförande Svenska Sportdykarförbundet 

Publicerad: 2016-10-17

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala