Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

SM i Fridykning

Ni missar väl inte SM i fridykning 30-31 mars?

SM i pool-fridykning

  • Datum: 30 mars 2019 10:00
  • Slutdatum: 31 mars 2019 16:00
  • Plats: Simhallen, Fyrishov, Uppsala

Välkomna att stötta och heja på atleterna som tävlar i SM i pool-fridykning 30-31 mars i Uppsala! I år ser vi hela 41 stycken starka atleter tävla i STA, DYN och DNF.  SM arrangeras i år via SSDF:s förening Uppsala DK Tumlaren och mer information om dagarna hittar du här Länk till annan webbplats.. Tävlingen har fritt inträde för publik. Varmt välkomna!

 

Fridykning är att vistas under vatten samtidigt som man håller andan. På det sättet är fridykning en väldigt fri form av dykning eftersom man inte behöver lufttuber och annan tung utrustning. Fridykning sträcker sig alltifrån att snorkla runt och titta på fiskar i de översta vattenlagren till att dyka djupt ner i ett mörkt stenbrott. Det gemensamma är att utövarna älskar att vara i vattnet och på ett eller annat sätt njuter av vad vattnet har att erbjuda. Fridykning är med andra ord väldigt stort. Avancerad fridykning nämns ofta under namnet apnea (’apnea’ antik grekiska ung.= ”ej andas”). 

Svensk tävlingsfridyknings största arrangemang är SM i fridykning.

SM arrangeras två gånger per år i samarbete med någon av förbundets föreningar. På våren arrangeras SM i pool, med dom tre disciplinerna; Statisk Apnea (andhållning på tid), Dynamisk Apnea (distanssimning på ett andetag med fenor), samt Dynamisk Apnea utan fenor (se bild). I slutet av sommaren arrangeras SM i djup, med dom tre disciplinerna; Konstant vikt (djupdykning med fenor på ett andetag), Konstant vikt utan fenor samt Fri Immersion (dra sig ner på en lodrät lina på ett andetag).

 


Publicerad: 2019-03-18

Senast uppdaterad: 2019-03-18

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala