Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Covid-19

Sedan december 2019 sprids i Kina ett nytt coronavirus. Sjukdomen som viruset orsakar har fått namnet covid-19.

Folkhälsomyndigheten har i dag (10/3) vid 14-tiden höjt risknivå för spridning inom Sverige av Coronaviruset Covid-19 till mycket hög risk. Samtidigt informerade Folkhälsomyndigheten att de för en dialog med regeringen vad gäller eventuella begränsningar av större folksamlingar - exempelvis idrottsevenemang.

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Sjukdomen påminner om influensa, med feber och hosta. De flesta blir lindrigt sjuka. Du ska ringa telefonnummer 1177 om du har varit i ett land där sjukdomen sprids och har symtom, eller om du har symtom efter att ha haft nära kontakt med någon som är sjuk i covid-19. Läs mer på 1177 om du har funderingar på om du behöver söka vård.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sportydykarförbundet följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och UD:s reseavrådan. 

Folkhälsomyndigheten har en samlingssida med aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns de senaste uppdateringarna om smittspridning, riskbedömning, resor med mera.

Du kan själv undvika att föra smittsamma sjukdomar vidare genom att stanna hemma när du har symtom på luftvägsinfektion. På så sätt undviker du att smitta andra människor exempelvis på arbetsplatser, i kollektivtrafiken eller platser där du är nära andra. 

Publicerad: 2020-03-10

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala