Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Viktig uppdatering Covid-19

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och regeringen nya riktlinjer är Dykmässan 14-15 mars inställd.

Med anledning av att regeringen idag beslutat att följa Folkhälsomyndigheten rekommendation och stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer ställer Sportdykarförbundet in evenemang tills andra rekommendationer kommer.

I närhet innebär detta att Dykmässan helgen 14-15 mars inte blir av.

Med största sannolikhet skjuts mässan upp tills ett senare tillfälle. Vänligen sprid denna information i era egna led.

Vi kommer löpande hålla er uppdaterade om övriga planerade evenemang.

Läget kring virusspridningen har inneburit att även RF fattat ett antal beslut som vi som specialidrottsförbund blivit rekommenderade att följa. Idag har RF/SISUs Generalsekreterare i samråd med RF/SISU-kansliets krisgrupp tagit ett antal beslut gällande resor, möten och närvaro på arbetsplatsen, gällande RF/SISU-kansliets personal. RF rekommenderar samtliga medlemsförbund att vidta liknande åtgärder.

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Sjukdomen påminner om influensa, med feber och hosta. De flesta blir lindrigt sjuka. Du ska ringa telefonnummer 1177 om du har varit i ett land där sjukdomen sprids och har symtom, eller om du har symtom efter att ha haft nära kontakt med någon som är sjuk i covid-19. Läs mer på 1177 om du har funderingar på om du behöver söka vård. Länk till annan webbplats. Du kan själv undvika att föra smittsamma sjukdomar vidare genom att stanna hemma när du har symtom på luftvägsinfektion. På så sätt undviker du att smitta andra människor exempelvis på arbetsplatser, i kollektivtrafiken eller platser där du är nära andra.

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

Folkhälsomyndigheten har en samlingssida med aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Länk till annan webbplats. Där finns de senaste uppdateringarna om smittspridning, riskbedömning, resor med mera.

 

Publicerad: 2020-03-11

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala