Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Det här gäller för träningsmatcher

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och det är viktigt att idrott och träning kan fortsätta. Att spela träningsmatcher utomhus kan vara okej om man håller avstånd och är högst 50 personer, så länge Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer fö

Upppdatering från Folkhälsomyndigheten 2 april:

Syftet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd är att motverka spridningen av covid-19 och framför allt att skydda de mest sårbara i samhället, riskgrupper och äldre. När det gäller idrott och träningsaktiviteter kan de fortsätta, förutsatt att vissa försiktighetsåtgärder vidtas.

Det är viktigt att alla är noggranna med sin handhygien, håller avstånd till varandra och att personer med sjukdomssymtom stannar hemma.

För idrotten gäller följande råd:

  • Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
  • Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
  • Skjuta upp matcher, tävlingar och cuper
  • Begränsa antalet åskådare och undvika trängsel
  • Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande.

Det tillåtna antalet deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar är i nuläget begränsat till 50 personer. Matcher och tävlingar kan genomföras om de uppfyller rekommendationerna ovan.

– Vi är medvetna om att gränsen mellan träningar och matcher kan vara svår att dra. Att spela träningsmatcher är okej så länge rekommendationer uppfylls och att antalet personer på och omkring planen begränsas till 50 personer, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd har den 31 december 2020 som slutdatum. De kan upphävas före slutdatum, eller förlängas, om det behövs.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 m.m. (PDF, 888 kB) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2020-04-02

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala