Gå till innehåll
FOTO OCH FILM

NM i UV-foto

Nordiska Mästerskapen i Undervatensfotografi är en inskickstävling som arrangeras årligen. De fyra nordiska länderna Danmark, Finland, Norge och Sverige turas om att vara värdland för tävlingen.

Detta är tävlingen där du kan testa dina vingar (eller snarare fenor) när det gäller fotografering under vattnet. Du kanske är bättre än du tror! Tävlingen är öppen för alla som är medlemmar i en till SSDF ansluten klubb, eller på motsvarande sätt i de andra deltagande länderna.

OBS! Att tävla i idrottsgrenen UV-foto kräver att man faktiskt fotograferar under tävlingsförhållanden. Det gör man i SM, EM och VM.

NM är en vanlig fototävling, inte en idrottsprestation.

Därför använder vi inte resultaten från NM vid uttagningen av landslag till EM och VM. Där används bara resultaten från de två senaste SM.

De fyra arrangörsländerna har – på uppdrag av ett nordiskt ordförandemöte i februari 2024 – utarbetat helt nya regler för NM i UV-foto. Dessa nya regler gäller för NM 2024.

SSDF välkomnar dessa nya regler som är enklare och lättare att använda, men som även innebär en viktig ändring, nämligen att man nu bara tävlar med bilder från nordiska vatten.

Välkommen att delta i Nordiska Mästerskapen med de nya reglerna 2024!

Regler för NM i UV-foto, version 2024-1 Pdf, 99.1 kB.

 

Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2024-04-28